Bergenboulevard 62, 3825 AA Amersfoort 06 - 36181225 info@hrmworks4u.nl

Wie is Marlou

Marlou in vogelvlucht

Wie is Marlou

Wie is Marlou?

“Ik ben freelance HR adviseur. Op een flexibele manier bied ik organisaties ondersteuning op het gebied van HR.

Daarnaast kunnen ondernemingen een beroep op mij doen voor de inzet als gecertificeerd Vertrouwenspersoon of bij de ontwikkeling van het Arbobeleid en het uitvoeren van de RI&E.”

Het hele verhaal achter Marlou

Vanaf het moment dat ik besloot om na het behalen van mijn havo diploma het HR vak in te gaan, ben ik mij gaan richten op het verrijken van vakkennis op dit gebied.

Studietijd

Al gauw had ik naast mijn HBO studie Human Resource Management een bijbaan als Contact Centre Agent bij SUSA studentenuitzendbureau. Het was voor mij een leuke uitdaging om studenten (en soms ook opdrachtgevers) te woord te staan en een rol te hebben in het rond krijgen van de planning.

In het 3e jaar van mijn studie kwam ik als stagiaire terecht op de P&O afdeling van de Geneeskundige & Gezondheidsdienst (GG&GD) van Gemeente Utrecht. Eindelijk kon ik de theorie die ik op school kreeg terug zien in de praktijk. Op mijn stage heb ik ervaring opgedaan in onder andere W&S, verzuim, in-, door- en uitstroom, arbeidsvoorwaarden, etc.

Minors

Na het goed afronden van mijn stage kreeg ik vanuit school de opdracht om twee minors te kiezen in het afstudeerjaar. Mijn keuze ging naar Loopbaanadvisering en Integraal Gezondheidsmanagement. Bij beide minors was het de bedoeling om praktijkervaring op te doen bij een organisatie. Het eerste half jaar heb ik mij ingezet als Re-integratieconsulent bij ABTRO, een Re-integratie- en Arbeidsbemiddelingsbureau. Mijn eerste afstudeeropdracht was het maken van een draaiboek Re-integratieconsulent. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met het geven van sollicitatie- en computertrainingen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het laatste half jaar van mijn studie heb ik praktijkervaring opgedaan bij Merem Behandelcentra. Mijn tweede afstudeeropdracht was het maken van integraal gezondheidsbeleid. Tijdens deze opdracht heb ik Merem geadviseerd over het beheersen van verzuim, preventieprogramma’s en de re-integratieprocedure ontwikkeld. Daarnaast gaf ik workshops aan leidinggevenden over het terugdringen van verzuim in hun team.

Al met al heb ik tijdens mijn studie al het één en ander meegekregen van het reilen en zeilen in de wereld van HR.

HBO diploma op zak, Aan de slag!

Mijn werkervaring werd alleen maar meer na het behalen van mijn HBO diploma.

In eerste instantie kwam ik voor 3 maanden op projectbasis terecht bij Servex B.V. Amersfoort op de afdeling HR Service Center. Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het beoordelen en adviseren over de juistheid van documenten in het personeelsdossier. Het doel was dat alle personeelsdossiers opgeschoond werden zodat daarna er een digitalisatie plaats kon vinden. In februari 2012 ben ik bij Stichting Nidos op de P&O afdeling terecht gekomen. Hier heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt. Bij Nidos heb ik veel geleerd over het allround P&O werk. Mijn werkzaamheden waren onder andere het ontwikkelen en actualiseren van P&O beleid, adviseren en ondersteunen van management, aanleveren van management rapportages, verzuimbeheer en het opstellen van de RI&E.

Momenteel werk ik als HR Adviseur bij Centraalzorg, een thuiszorgorganisatie in Leusden. Als lid van het MT denk ik actief mee met het organisatiebeleid. Mijn verantwoordelijkheden liggen met name op het inrichten van een goed personeelsbeleid. Daarnaast neem ik deel aan een werkgroep die zich binnen Centraalzorg bezig houden met het implementeren van de ISO 9001:2015 normen voor het behoud van een HKZ certificaat.

Oprichten van HRM Works4U

Tijdens mijn studie en loopbaan heb ik gemerkt dat ik veel energie haal uit diversiteit. Zowel in werkzaamheden als in organisaties. Ik ben van nature erg leergierig aangelegd. Bij elke organisatie is wel iets nieuws te leren. Het oprichten van mijn bedrijf HRM Works4U was een logische vervolgstap in mijn professionele ontwikkeling. Met mijn HR achtergrond wilde ik graag iets meer doen dan alleen bij één werkgever mij inzetten. Vandaar dat ik als Freelancer ben begonnen. Door mijn rol als beheerder van de website van Centraalzorg, heb ik mijn liefde voor het maken van websites ontwikkeld. Dit wil ik dan ook graag delen met startende ondernemers, door voor een leuke prijs een website te ontwikkelen.

Buiten werktijd

Naast mijn werk deel ik mijn privétijd graag met manlief en genieten wij van kleine dingen zoals met een kop koffie of thee in de zon op ons terras, een gezellige avond met familie en vrienden of een leuke serie of film kijken op Netflix. Verder ben ik sportief, doe met name aan fitness, hardlopen en skeeleren. En ga ik het liefst op de fiets naar mijn werk.

Persoonlijk contact

Wilt u persoonlijk kennis met mij maken? Neem gerust contact met mij op!

Voor meer informatie over mijn organisatie HRM Works4U verwijs ik u naar de pagina ‘Over HRM Works4U‘. Op de pagina ‘Diensten‘ vind u informatie over wat ik voor u kan betekenen.